Motivation

Birthes brevkasse
Til de pårørende

Der er svært som pårørende, at stå på sidelinien og se på alkoholmisbrugerens 
selvdestruktive adfærd.
Det virker som en umulig opgave at overtale alkoholikeren til at holde op med at drikke.

Nettop det at fokusere på at alkoholmisbrugeren skal holde op med at drikke, istedet for at fokusere på at alkoholmisbrugeren skal gå i behandling, er den helt store forskel.

Hver gang alkoholikeren holder op med at drikke, tændes et håb
Hver gang alkoholikeren starter med at drikke, ryger der et skår af tilliden.

De pårørende gør mange forsøg, men ofte opnås kun halvhjertede forsøg fra alkoholikeren. 
Du kan ringe og få gratis og anonym vejledning på vores døgntelefon 7026 1224.
Du kan ringe direkte til Erik Hansen på tlf. 2893 2528

Det eneste du ikke må gøre er INGENTING

Opbygning af motivation

For at opnå varig motivation må alkoholikeren stilles nogle konsekvenser i udsigt. Et samspil mellem familie, venner og behandlingscenter er særdeles effektivt. 
Løfter som; "jeg vil gøre alt for dig, hvis du holder op med at drikke" virker ikke, alkoholikeren har en sygelig trang, og kan ikke lokkes. Det har større effekt at fremsætte løfter om afsløring af alkoholikerens misbrug.

Kontakt os

Professionel hjælp

Vi tilbyder gratis rådgivning og vejleding i motivationsfasen. For at motivere rigtigt er der nogle ord som ikke må bruges, og vendinger som skal bruges. 
Ofte er beslutsomhed, kombineret med de rette ord, tilstrækkelig til at motivere alkoholikeren for behandling. Hvad der er det rette, at gøre i den enkelte situation, afhænger også af hvor meget de pårørende vil gøre for, at motivere alkoholmisbrugeren. Samtidig kan der være særlige forhold som alkohol politik på arbejdspladsen eller hjemmeboende børn i den konkrete situation. Således er de faktiske forhold afgørende for hvad der kan og bør gøres i den individuelle situation.

Besøg hos dig eller os

Når forholdene taler for et besøg hos dig eller på behandlingscenteret aftaler vi en tid, og du kan være helt anonym. På et forbesøg får du/I en grundig orientering om mulighederne for behandling samt hvilke metoder, der er bedst at bruge for at motivere netop din pårørende til at gå i behandling.
En løsning kan også være en intervention, hvor en af vores medarbejdere kommer ud til jer, og hjælper med at motivere alkoholikeren. En intervention er en meget sikker metode, når der er de nødvendige personer tilstede. Til dato er 94% af vores interventioner lykkedes.

Advarsel

  • Du må aldrig give en alkoholiker et valg.

  • Du må aldrig gå på kompromis med din beslutning.

  • Du må aldrig true med noget du ikke kan/vil holde.

  • Du må ikke lytte til alkoholikerens manipulationer såsom: ”Så kan jeg tage livet af mig”, ”så ser i mig aldrig mere”, alkoholikeren fælder krokodille tårer eller ”elsker i mig ikke mere”.

  • Du må aldrig nogensinde lave en intervention, uden at der er en professionel og erfaren person med som også har terapeutisk baggrund. Ring til Møllen og spørg hvad en intervention er.

Og husk - Det eneste du ikke må gøre er: Ingenting.