Resultater

Resultater

Resultaterne af alkoholbehandlinger er stærkt afhængige af hvilken form for behandling der vælges samt hvor medtaget den enkelte person er.

Ofte er misbruget 3-4 gange større end de pårørende forestiller sig.
Pas på med ikke at sammenligne med andre alkoholmisbrugere. Hvis du har en sygdom siger du vel ikke at det ikke er så slemt fordi naboen har noget der er værre.

Et misbrug på 20-30 genstande i ugen er dybt alvorligt! MEN definitionen af om man er alkoholiker er ikke kun afhængig af mængden man drikker. Det handler lige så meget om, hvilke problemer det skaber i alkoholikerens og dennes families liv – herunder børnenes liv! Derfor skal man gøre noget!

80% ædru:

Resultaterne for vores behandling er ca. 80 % som er vedholdende et år efter behandlingens start.


Disse særdeles gode resultater skyldes den intensive behandling og at de mennesker som opsøger vores tilbud har visse resurser og ofte et netværk.

57% ædru med Minnesotabehandlingen:

Den offentlige statistik siger 57% for minnesotabehandling. Det er behandlingen som også er kendt som den 12 trin’s baseret behandling. Det er det samme, lad dig ikke forvire på dette punkt.

6-8% ædru på dagsbehandling:
Dagsbehandling og socialpædagogisk baseret behandling varer ofte  3-9 måneder, har 6-8% som er vedholdende ædru som resultat.


Ofte blander disse tilbud flere misbrug sammen såsom: alkoholmisbrug, pillemisbrug, narkomisbrug, kokainmisbrug, hashmisbrug, ludomaner, schopahollik mm.

Mindre end 2% ud af misbruget:
Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af alkohol kombineret med psykolog hjælp.

Til trods for de ringe resultater forsøger flertallet med antabus og ofte antabus uden terapeutisk støtte. Det er medvirkende til at forlænge og forværre misbruget og de deraf følgende konsekvenser som skilsmisse og tab af arbejde samt heldbred.​